Идентификация



Школата по изкуствата в Панагюрище отвори врати за учебната 2014/2015 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

В Деня на музиката и поезията – 1 октомври, Обединената школа по изкуствата “Евгений Зумпалов” при Театър Дом-паметник в Панагюрище официално откри новата 2014/2015 учебна година.

Директорът на Дирекция “Образование, култура, социални и младежки дейности” в Община Панагюрище г-жа Нора Кунчева поздрави сърдечно преподавателите, учениците и техните родители с началото на новата учебна година. Като бивша възпитаничка на школата, тя не скри вълнението си и сподели, че за нея  изкуството е една особена категория, едно особено състояние на духа, че то се намира дълбоко в същността на човека и не всеки може да стигне до него, но възпитаниците на ОШИ “Евгений Зумпалов”, с таланта си, го достигат с лекота.

Гост на събитието бе и председателят на Общински съвет – Панагюрище г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева.


Музикален поздрав към присъстващите отправи Мария Райшер – най-малката ученичка, записала се за първи път в школата в класа на Юлия Богоева. Сред гостите на официалното откриване на новата учебна година в школата бяха и Анна Гърчева и колегите й Иван Чалъков, Денис Петров, Борислав Терзиев и Петър Чуклев от рок групата Faceoff, част от които също поздравиха с песен всички в камерната зала на Театър Дом-паметник, Панагюрище.


През настоящата учебна година в ОШИ “Евгений Зумпалов” са сформирани класове по: художествено слово и театър с ръководител Дочка Кацарева; пиано, пеене, и солфеж с преподаватели Жана Райнова и Юлия Богоева; пиано и акордеон с преподавател Величка Маслева; пеене с преподавател Нона Немигенчева; китара и цигулка с преподавател Пепа Филина и китара и ударни инструменти с преподавател Стоил Атанасов. В класовете са записани 85 ученика от първи до единадесети клас.