Идентификация



Започна втора смяна на детския лагер в Панагюрски колонии Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Втората смяна в Общинска база “Детски лагер” в село Панагюрски колонии започна вчера (21 юли 2014 година). В продължение на десет дни четиридесет и две деца ще се забавляват сред природата под ръководството на преподавателят по история и география в Основно училище “Двайсти април” г-жа Ваня Тодева, която е началник на лагерната смяна с наименование “Арт творилница”.

В първия ден децата са сформирали своите отряди по вили, избрали са имена – вила “Пламък”, вила “Детелина” и вила “Музикална” и са изготвили свои символи и отличителни знаци. Първата вечер е преминала като вечер на запознанствата. Всяко дете се е представило – откъде е (от кое училище), как се казва, какви са любимите му занимания и интереси.

Десетдневната програма включва обучителни модули, занимания в творчески ателиета, танцов мастер клас по народни танци, много игри на открито и вечери край лагерния огън. За лагерниците вече са отворени две творчески ателиета: HANDMADE – ръчно изработване на украса, картички, подаръци и аксесоари с различни техники (декупаж, квилинг, полимерна глина и други); ТРАШ АРТ - изкуство от отпадъци. Днес децата са наблюдавали как се рециклира отпадъчната хартия, а от утре ще започнат да изработват творби от нея. Вече е направена подготовка за кино вечер с любимите герои от най-новите анимационни филми, прожектирани на големия екран в цялата страна. В различните дни на престоя си, освен заниманията в арт ателиетата и спортните игри, децата ще имат вечери с дискотеки, модни фиести, караоке вечери с вечните български песни, вечер на талантите и диско парти, надигравания в танцовия мастер клас, забавно състезание “Аз обичам България”, пленер, изложба и флашмоб и, разбира се, посрещане на Горския цар.

Екипът на втората агерна смяна е - Ваня Тодева, Ирина Пелтекова, Стоянка Велева и медицинският работник от Центъра за спешна медицинска помощ в Панагюрище Таня Костадинова.

Последно променен на Сряда, 23 Юли 2014 05:54