Идентификация



Поклонение и поднасяне на венци и цветя в Деня на Ботев - 2 юни Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В Деня на Ботев и загиналите за свободата на България - 2 юни, признателни граждани в Панагюрище се поклониха пред Вечния огън на Мемориален комплекс "Априлци".

Точно в 12:00 часа, в продължение на две минути, сирените с прекъснат вой оповестиха в Панагюрище отдаването на почит към паметта на българския национален герой, революционер, поет и публицист Христо Ботев и към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. В кратко слово бе припомнена значимостта на делото и на великите революционери - Георги Сава Раковски, Васил Левски, Георги Бенковски, Панайот Волов, на героите от Шипка и Плевен, на воините взели участие и отдали живота си във Сръбско-българската, Балканската, Межедусъюзническатата, Първата и Втората Световни войни.


В знак на признателност към героите на България, пред Вечния огън, венци и цветя бяха поднесени от кмета на Община Панагюрище Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов, от председателя на Общински съвет-Панагюрище Веселина Зумпалова -Ралчева, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от Българския антифашистки съюз, от Общински младежки парламент, от ученици от Основно училище "Проф. Марин Дринов" в града Панагюрище.

Последно променен на Вторник, 03 Юни 2014 08:50