Идентификация



Национален конкурс за непубликувана детска поезия "Стоян Дринов" Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

На 29 май 2014 година в Градска библиотека “Стоян Дринов” в Панагюрище се проведе едноименния Национален конкурс за непубликувана детска поезия.

Тази година първата награда бе присъдена на Юлия Момчилова за стихотворението “Артисти”. На второ място бе класирана Христина Петрова със стихотворенията „Какво да направя” и „Гушко - непослушко”. Трето място зае Милена Белчева за стихотворенията си „Дни летни и цветни” и „Признание”. Трите дами получиха дипломи и парични награди.

Стихотворенията бяха оценявани от жури в състав – председател Надя Попова, главен редактор на вестник “Словото” и членове Петя Александрова - авторка на поезия и проза за деца и Лидия Стоицева – поетеса и библиотекар в градската библиотека.

Журито присъди и три поощрителни награди, съответно на Димитър Златев за стихотворението “Маймунска питанка”, на Петя Цолова за стихотворението “Този страшен Джери” и на Павлина Павлова за стихотворенията “Тайната” и “Слънчеви очила”.

Възпитаниците от класа по художествено слово при Обединената школа по изкуствата “Евгений Зумпалов”, с ръководител Дочка Кацарева, изнесоха кратък рецитал по мотиви от поемата “Пролетна песен”.

Края на събитието Петя Александрова представи новата си книжка с поезия за деца “Може би съм рибка, мамо” на издателство “Жанет 45”.