Идентификация



В Деня на спорта Общински младежки парламент организира истински спортен празник Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Състезания в четири спортни дисциплини организира Общински младежки парламент (ОМП) – Панагюрище на стадион «Орчо Войвода» в Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – 17 май.

Над 50 професионалисти и любители мериха сили в леката атлетика, тениса на маса, футбола и волейбола. Освен награден фонд, членовете на ОМП бяха подсигурили и необходимите условия за провеждане на един истински спортен празник. За доброто настроение се погрижи DJ Стоил Атанасов, който дори се включи като любител в турнира по тенис на маса.

Всички желаещи да се включат в състезанията можеха да се запишат от 10:00 до 10:30 часа, а самият спортен празник продължи до 13:30 часа.

При волейбола отборът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (ПГИТМТ) в Панагюрище беше единственият заявил участие в тази спортна дисциплина и спечели служебно. За “победата” си волейболистите получиха грамота, купа и волейболна топка.

Най-много участници имаше в турнира по футбол на малки вратички. В първа възрастова група – от 5 до 8 клас, се състезаваха отборите на ПГИТМТ и СОУ “Нешо Бончев”, като възпитаниците на средното общообразователно училище победиха с 6 на 2 гола. Във втора възрастова група – от 9 до 12 клас, освен основните два отбора на ПГИТМТ и СОУ “Нешо Бончев”, бе сформиран и трети сборен отбор, който играчите нарекоха “Гигант Варвара”. Първата среща, играна между отборите на ПГИТМТ и СОУ “Нешо Бончев”, завърши при резултат 6/2 за професионалната гимназия. Втората среща се игра между отбора на ПГИТМТ и новосформирания сборен отбор и отново победиха футболистите от професионалната гимназия. Рефери на стадиона бяха Ангел Парпулов – учител по физическо възпитание в СОУ “Нешо Бончев”, Георги Георгиев – учител по физическо възпитание в ПГИТМТ, Стилияна Пенева – председател на ОМП и Мария Кочева – мл. експерт дирекция “ОКСМД” на Община Панагюрище. Организаторите бяха подсигурили за победителите грамоти, купи, футболна топка и тениски с логото на ОМП.

Състезанието по тенис на маса бе съдийствано от общинския съветник Николай Воденичаров и Мария Иванова – представител на ОМП. Най-добри умения в тази спортна дисциплина показа Димитър Калоянов. Втора остана Кристина Иванова, а на трето място се наредиха Ферди Ефтимов и Илия Воденичаров. Челната тройка получи медали, грамоти и хилки.

При леката атлетика резултатите бяха отчитани от Катя Кроснарова – треньор от клуба по лека атлетика “Оборище”, Георги Ланджев – член на ОМП и Радка Немска – технически сътрудник в дирекция “ОКСМД” на Община Панагюрище. На първо място бе класиран Златомир Радев, на второ – Станислав Костов и на трето – Лушка Кокотанекова. Победителите получиха грамоти, медали и раници.


В навечерието на празника си (на 16 май) Хандбален клуб “Панагюрище” отбеляза Деня на спорта с блиц турнир, в който взеха участие момичета от втори и трети клас, а веднага след тях и по-големите - от четвърти, пети и шести клас. За празника хандбалистките бяха поздравени от заместник-кмета на община Панагюрище г-н Георги Павлов.


По традиция на този ден клубното ръководство изпраща абитуриентките си Тази година спортният клуб има една своя състезателка, която завършва средното си образование - Ивайла Панайотова. Тя отправи послание към по-малките от клуба да спортуват, защото хандбалът е спорт, който учи на отговорност, на работа в екип и в същото време носи незабравими емоции. По повод празника всички присъстващи получиха шоколади, подсигурени от председателя на клуба г-н Иван Иванов.