Идентификация



Бронзови медали за 14-годишните хандбалистки Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Четиринадесет годишните състезателки от ХК Панагюрище се завърнаха от Велико Търново с бронзови медали от турнира за КУПА БЪЛГАРИЯ.

На 15 и 16 март в град Велико Търново се проведе турнира за КУПА БЪЛГАРИЯ за 14-годишни девойки. Панагюрският отбор по жребий се падна в група с Опака и миналогодишния шампион на България - отбора на Стражица, с който се игра и първия мач.

Заради загубата си от отбора на Стражица на финала през 2013 година, нашите момичета излязоха доста притеснени за двубоя. Играха вяло и сковано през целия мач и закономерно, с тази слаба игра, загубиха с един гол. Мачът завърши при резултат 13:14 за Стражица. Силно мотивирани след разговор с треньорите си, момичетата излязоха с хъз за втория си мач и победиха отбора на Опака с резултат 28:9. Загубата в групата ни отреди второто място. По програма полуфиналът се игра с първия отбор от другата група - отбора на Бъки, Габрово. Панагюрските хандбалистки започнаха полуфинала убедително и спазвайки указанията на треньорите изиграха перфектно първо полувреме /8:6 в полза на нашия отбор/. През второто полувреме габровският отбор имаше подкрепата на публиката (родителите на състезателките, снабдени с вувузели, се преместиха зад резервната скамейка на панагюрския отбор, като по този начин пречеха на нашите момичетата да чуят наставленията на треньорите). В крайна сметка Бъки надигра отбора на Панагюрище с два гола /18:16/ и си осигури място на финала. ХК Панагюрище игра мач за третото място отново с отбора на Стражица. В двубоя панагюрки показаха по-добра игра и мачът завърши при резултат 21:7.

Бронзовият медал, който спечелиха 14-годишните девойки, е първият за ХК Панагюрище от КУПА БЪЛГАРИЯ. За бронзовите медали във Велико Търново се бориха: Стейси Георгиева, Елена Ралчева, Мирослава Петрова, Маргарита Илиева, Стиляна Добрева, Радостина Борделова, Мария Маслева, Габриела Панайотова, София Пашова, Славка Иванова, Станислава Чакърова, Марина Чардакова, Петя Мангова. Стейси Георгиева получи приз за най-добър десен гард. Треньорите Карагьозова и Атанасов се надяват момичетата да не се отпуснат от постигнатия успех, да тренират с още по-голямо желание и на Държавния финал да играят за първото място.

Последно променен на Вторник, 18 Март 2014 08:41