Идентификация



Проведе се заключителна пресконференция по проект Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В Община Панагюрище се проведе заключителна пресконференция по проект "Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания, гр. Панагюрище". Проектът, по който Общината е бенефициент се реализира по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-12/2011 "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск" и се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие с обща стойност на проекта 764  785,44 лева.

С изпълнението на проекта е постигната общата му цел - да се подобри качеството на социалните услуги в община Панагюрище, чрез изграждането на нова, отговаряща на съвременните изисквания и стандарти и адекватна на нуждите социална инфраструктура, която заменя институционалната грижа. Изграждането на ЦНСТ е основна стъпка в процеса на деинституционализацията, гарантираща, че при планирането и предоставянето на социални услуги за деца с увреждания водещо значение имат техните интереси и потребности.

Ръководителят на проекта г-жа Юлияна Дандова представи постигналите резултати, а именно:

- Изграден е Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания;

- Създадена е сигурна и близка до семейната среда за бъдещи ползватели на социалната услуга;

- Осигурена е достъпност на архитектурната среда в ЦНСТ за ползватели със затруднена мобилност;

- изградено е паркомясто и е облагородено дворното пространство на ЦНСТ;

- доставено и монтирано е необходимото обзавеждане и оборудване;

- Центърът за настаняване от семеен тип за деца с увреждания е въведен в експлоатация.

На заключителната пресконференция по проект "Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания, гр. Панагюрище", която се проведе в петък в сградата на Община Панагюрище, присъстваха кметът г-н Никола Белишки, представители на Общински съвет, на Общинска администрация, на образователни и социални институции в града, на медии и граждани. Водещ на събитието беше заместник-кметът по стопанските дейности на Община Панагюрище г-н Георги Павлов.

 

 

 

 

Последно променен на Събота, 15 Март 2014 21:40