Идентификация



От началото на месец март стартира кампанията по събиране на данъците за 2014 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Във връзка с подетата инициатива от Община Панагюрище, от 3 декември 2013 година до 28 февруари 2014 година, бяха изпратени 4 158 покани до физически задължени лица за доброволно изпълнение по чл. 182, ал.1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за заплащане на дължими данъци и такси за минал период.

До този момент една не малка част от поканените лица са погасили своето данъчно задължение. За сравнение със същия период от миналата година (01.01.2013-28.02.2013г.), тази година има значителен прираст в събираемостта на данъци и такси от населението.

В случай, че поканените граждани не заплатят старите си данъчни задължения, ще последва процедура по принудително изпълнение.

На 4 март 2014 година стартира кампанията по събиране мести данъци и такси за текущата календарна година. Гражданите могат да заплатят данъчните си задължения на две вноски – до 30 юни 2014 година първа вноска и до 30 октомври 2014 година втора вноска. Всеки, платил данъците си за 2014 година в пълен размер в срок до 30 април, се ползва с 5-процентна отстъпка. Плащането може да се извърши на каса в Отдел “Местни данъци и такси” на първия етаж в стая №2 в сградата на Община Панагюрище, чрез ПОС-терминал (устройството се намира на касата на Отдел “Местни данъци и такси”), в кметствата по населени места на общината и по банков път на сметка на Община Панагюрище в Райфайзен банк.

В края на тази седмица предстои подписване на Споразумение между Община Панагюрище и Easy Pay Парични преводи и Платежни услуги. С подписването на това Споразумение ще се даде възможност Община Панагюрище да събира автоматично данъците си от всички точки на страната в касите на ИЗИПЕЙ (2319 каси към настоящия момент) и от целия свят чрез интернет системата ИПЕЙ. Само в град Панагюрище ИЗИПЕЙ има 5 каси, където ще се извършва автоматично разплащане на местните данъци и такси към Общината.

Последно променен на Сряда, 12 Март 2014 13:55