Идентификация



В Община Панагюрище се приемат заявления за издаване на скици от кадастралния регистър Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Във връзка с подписания договор през месец октомври 2013 година за сътрудничество между Община Панагюрище и Агенция по геодезия, картография и кадастър в сградата на Общината вече има организирано работно място с техническо оборудване за извършване на услуги на населението, свързани с приемане на заявления за издаване на скици на имоти или поправка на записа в имотния регистър. Работното място е обособено в стая 207 на втория етаж в сградата на Общинска администрация.

Инсталираната деловодна програма приема заявления за имоти, намиращи се в град Панагюрище и село Панагюрски колонии, както и за имоти в землището на град Панагюрище. Изработената кадастрална карта се обслужва от Службата по геодезия, картография и кадастър, град Пазарджик.

При подаване на заявление за издаване на скица на имот или поправка на записа в имотния регистър, гражданите е необходимо да представят оригинал на документ, удостоверяващ собствеността (за справка) и копие на същия, който се прилага към заявлението.

Приетите заявления в Община Панагюрище веднъж седмично се занасят на ръка от общинските служители в Служба по геодезия, картография и кадастър – Пазарджик. Срокът за получаване на скица от гражданите е 14-дневен от датата на подаване на заявлението.

Заявления за бързи и експресни услуги по Закона за кадастъра и имотния регистър се приемат и обработват в Служба по геодезия, картография и кадастър – Пазарджик.