Идентификация



В община Панагюрище няма затруднения от падналия сняг Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище имаше готовност още в началото на зимния сезон да реагира при обилни снеговалежи.

При падналия сняг в края на миналата и началото на тази седмица девет машини излязоха на пътя да почистват и опесъчават вътрешно-градската мрежа. Четири на брой са снегорините, които чистят пътищата от четвъртокласната пътна мрежа на общината. Във всяко от осемте населени места - Панагюрски колонии, Оборище, Поибрене, Баня, Бъта, Попинци, Левски и Елшица, има по един снегорин. Достатъчни са и набавените от Общината количества пясък (500 м³) и сол (200 тона) за опесъчаване на пътищата. За втора година улиците се обработват и с химикала айсмел. Продуктът има висока ефективност при топенето на лед и сняг и е с удължено действие. 10 тона е количеството на препарата, с което Общината разполага за поддържане на уличната мрежа при зимни условия.

За почистването на навалялия сняг, макар и в не големи количества през изминалата нощ, беше включена както цялата налична техника, така и всички работници на Общинско предприятие "Чистота". Работниците отстраняваха ръчно снега на обществените места в града и в районите на административните сгради.

При подадени сигнали на дежурния телефон в Общинска администрация за улици или места с непочистен сняг, Общината се ангажира за бърза и адекватна реакция.