Идентификация



Звезден клас - Панагюрище`2013 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

На 28 януари, в Театър Дом-паметник, Панагюрище, за втора поредна година ще се проведе Официална церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище “Звезден клас`2013”. Събитието се организира от Община Панагюрище, с финансовата подкрепа на “Асарел-Медет”АД.

Проектът “Звезден клас” стартира през 2013 година. През януари миналата година за първи път бяха отличени 158 талантливи деца и младежи на община Панагюрище. На тазгодишното издание 170  таланти от общината ще бъдат удостоени с почетни знаци и плакети за постижения в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата през изминалата календарна година. В изпълнение на ежегодна Програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, изготвена според изискванията на Наредба на Държавната агенция за закрила на детето (ДВ, бр.111/22.12.2003 г.), всички те са получили стимул във финансово изражение през годината. Класирането е в две групи – за индивидуални медалисти от първо, второ и трето място на регионални, областни, национални и световни състезания и групови медалисти от първо, второ и трето място на национални и международни състезания. Носителите на паричните награди на Общината се определят от комисия, назначена със Заповед на кмета Никола Белишки.

Гордост е, че децата и младежите на община Панагюрище са изключително талантливи в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения. Проектът “Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи  и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора. Амбицията на Ръководството на общината е да надгради и постигне устойчивост на този проект през годините.

По време на първото издание на проекта през 2013 година звездните деца и младежи на Панагюрище имаха за свои Кръстници лица, които са известни сред обществото на местно, регионално, областно и национално ниво с приноса си в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата. Кръстниците през 2013 година бяха проф. д-р Лука Кръстев – доктор на медицинските науки, инж. Делчо Николов – генерален директор на “Асарел-Медет”АД, световната и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова и кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Подобно на първата церемония и сега се предвижда всяка от групите наградени да има свой Кръстник. Тази година кръстници ще бъдат ръководители на фирми и предприятия, които развиват дейност на територията на общината и са структуроопределящи за града и региона. Гости на събитието ще бъдат ръководители на фирми и институции в община Панагюрище, спортни деятели, родители, ръководители и треньори на талантливите деца.

За начало на церемонията е обявен 18:00 часа.


Снимки от "Звезден клас - Панагюрище`2012"