Идентификация



Община Панагюрище с единадесет проектни предложения по Програма Растеж и устойчиво развитие на регионите Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община  Панагюрище внесе вчера (22 януари 2014 година) в Областна администрация Пазарджик единадесет проектни предложение за финансиране по Публична инвестиционна програма  “Растеж и устойчиво развитие на регионите” за 2014 година.

В държавния бюджет за 2014 година е заложена Публична инвестиционна програма  “Растеж и устойчиво развитие на регионите” за 2014 година с предвидени средства от 350 млн. лева за общините. Постановление на Министерски съвет определи условията, реда и критериите за избор на проекти и програми и прозрачно разходване на средствата по чл.1, ал.5, т.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 година. Целта на тази програма е да се обезпечи допълнителен финансов ресурс за регионите, като се финансират проекти извън допустимите за кандидатстване по оперативните програми.

Ръководството на Община Панагюрище създаде изключително бърза организация за попълване на апликационните форми, така че внесените проектни предложения да бъдат разгледани, оценени и одобрени в най-кратки срокове от създадения Междуведомствен съвет в Министерство на финансите на Република България.

Проектните предложения на Община Панагюрище по Публична инвестиционна програма  “Растеж и устойчиво развитие на регионите” за 2014 година са единадесет на брой и включват инфраструктурни, благоустройствени и енергийно ефективни в сферата на образованието мерки. За решаване проблемите с водоснабдяването на града и общината са подготвени четири проектни предложения – “Водоснабдяване на група Панагюрище от тръбни кладенци при с. Злокучене – Реконструкция на гравитачен участък от преходна шахта “Бошуля” до съществуващ реконструиран участък при р. Тополница” и АМ Тракия”; “Реконструкция на магистрален водопровод от ПА ІV подем до водоем гр. Панагюрище”; “Реконструкция и рехабилитация на съществуваща водопроводна мрежа в селата Баня и Бъта”; “Реконструкция на съществуваща водопроводна мрежа в регулацията на с. Панагюрски колонии”. За прилагане на мерки за енергийна ефективност в сферата на образованието проектните предложения са също четири и обхващат Целодневните детски градини “Пролет” и “Първи юни” и Обединено детско заведение “Райна Княгиня” (основна сграда и филиал).  Проектните предложения на Общината за благоустрояване са три – “Разширение на гробищен парк град Панагюрище”; “Възстановяване – ремонтни работи по мост над р. Луда Яна в с. Попинци, община Панагюрище” и “Благоустрояване на ул. “Чучура”, ул. “Божур”, ул. “Иглика” – Ромска махала. Кв.239”.

Общата стойност на проектните предложения на Община Панагюрище по Публична инвестиционна програма  “Растеж и устойчиво развитие на регионите” за 2014 година е 13 213 891,72 лева.

Община Панагюрище е с най-много внесени проектни предложения в Област Пазарджик.

Последно променен на Четвъртък, 23 Януари 2014 07:32