Идентификация



Работилница за родители в ДЦДУ Дъга Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В края на миналата седмица в Дневен център за деца с увреждания “Дъга”, град Панагюрище се проведе “Работилница за родители”.


Заниманията в работилницата бяха разделени на две части – сутрешни и следобедни. Първата част беше посветена на хляба като универсален символ, познат и обичан от всички хора по света. Воден от идеята, че хлябът е продукт, консумиран от всеки, без значение на пол, възраст, религия и местообитание и е приеман за универсален начин за сближаване и споделяне във всяко семейство, екипът на дневния център беше структурирал заниманията по един интересен и увлекателен начин не само за децата, но и за техните родители. В рамките на няколко часа всички заедно  пресяваха брашно, замесваха и разточваха тесто, изрязваха различни фигури (животни, кукли, герои) със специални формички, рисуваха върху равномерно пресято брашно – все занимания, които ангажират, мотивират, развързват ръцете, отварят сърцата и очите и правят участниците по-търпеливи и наблюдателни. На събитие с подобни занимания, на тема “Заедно около хляба”, децата от ДЦДУ “Дъга” са присъствали на 18 декември 2013 година при посещение във вилата на "Челопеч Майнинг" ЕАД по покана от страна на  изпълнителното ръководство на дружеството.


Втората част на “Работилница за родители” беше посветена на изработването на мартеници, с които децата ще закичат на 1 март своите роднини, приятели и гости.