Идентификация



Кмет и заместник-кмет орисаха първото бебе за 2014 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В Деня на родилната помощ – 21 декември, известен още като Бабинден, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговият заместник по хуманитарните дейности г-жа Галина Матанова орисаха първото бебе за 2014 година, родено в панагюрската болница. По традиция на този ден своето наричане получи и последното родено бебе за 2013 година. Официалната церемония се състоя в Ритуална зала в сградата на Общинска администрация.

Явор Радев, с родители Нешка Влайкова и Димитър Радев, е роден на 1 януари 2014 година в 10:25 часа в Многопрофилна болница за активно лечение “Събо Николов”, град Панагюрище. Момченцето е първа рожба за щастливите родители. Малката Недка Рангелова, дъщеря на Ани Андонова и Александър Рангелов, е последното родено бебе за 2013 година в болницата на 31 декември в 18:05 часа. И тя, както и Явор, единствена ще се радва на грижите на родителите си – засега!


Г-н Белишки ориса двете бебета да са здрави, умни и щастливи, да живеят в една свободна държава, която да се грижи за тях. „Орисвам Вас, Явор и Недка, да бъдете толкова силни, толкова умни, толкова успешни, че сами да избирате къде и какво да учите, сами да избирате къде и какво да работите, за да сбъднете Вашите мечти и да сте радост за рода Ви.“ - каза още кметът Белишки. Той подари на Недка и Явор медальони с изображение на герба на община Панагюрище с пожеланието да помнят, че са родени в славен град с героично минало, да носят името си с гордост и с достойнство да предават на поколенията след тях традициите на своя род и родина.


Г-жа Матанова поздрави сърдечно щастливите родители и изрази радостта си от това, че те са избрали за рожбите си хубави български имена.

Последно променен на Вторник, 21 Януари 2014 21:22