Идентификация



Проведе се първото заседание на Съвета на директорите на образователните институции Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Днес в Сесийна зала, в сградата на Общинска администрация, се проведе първото за годината заседание на Съвета на директорите на всички образователни институции на територията на община Панагюрище.

Още със създаването на Съвета на директорите преди 10 години, дейността му е била насочена към обсъждането на проблемите в образованието вътре в самата образователна система от специалистите, които са пряко ангажирани с това. На заседанията могат да се поставят въпроси, да се дават становища, да се изказва мнение и да се решават възникнали проблеми, свързани с образованието.


 

Днешното заседание на Съвета на директорите на образователните институции на територията на община Панагюрище беше председателствано от директора на Дирекция “Образование, култура и социални дейности” в Общинска администрация г-жа Нора Кунчева. Заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на общината г-жа Галина Матанова беше гост на заседанието.

В хода на срещата беше направен анализ на изпълнението на Стратегията за развитие на средното образование в община Панагюрище 2008-2015,  за изтеклата 2013 година. Разгледана беше и визията за развитие на детските и учебни заведения на територията на общината в следващите пет години. Поставиха се текущи въпроси и проблеми, свързани с образованието. Оповестени бяха и резултатите от проведената анкета, относно формата на съществуване на Съвета на директорите на образователните институции. На базата на тези резултати беше взето решение да се възстанови традицията и заседанията да станат ежемесечни и в зависимост от тематиката на тях да бъдат канени да присъстват културни дейци, видни общественици и директори на предприятия.

Последно променен на Сряда, 15 Януари 2014 12:52