Идентификация



Кметът на община Панагюрище се срещна с кмета на община Жиняк Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки прие днес в късния следобед кмета на община Жиняк (Франция) г-н Жан Марсел Жовеер и водената от него делегация - група представители на Местната инициативна група "Сърцето на Еро".

Срещата беше част от съпътстващата програма на гостите от Франция, които са в Панагюрище по покана на Местната инициативна група "Панагюрище, Стрелча, Лесичово" във връзка с реализирането на проект "Устойчиво управление на земите и планиране в крайградските области във Франция и България", по който двата МИГ-а са неформални партньори.

Кметът Белишки представи община Панагюрище като една от най-стабилните във финансово отношение общини в България за последните две години. Той отбеляза факта, че тя е икономически активна община. Кметският екип работи в посока реализиране приоритетите в Управленската програма за развитие на община Панагюрище за периода 2011-2015 година и постигане основната й цел - превръщането на общината в привлекателно място за живеене и притегателен център за инвестиции, иновации и работа.

Г-н Белишки насочи вниманието на гостите към мащабните инфраструктурни проекти, които се реализират на територията на града - във В и К сектора и изграждането на регионалното депо за отпадъци. Във визитката на общината той включи и проекта Многофункционална спортна зала в Панагюрище, който се реализира по линия на публичното частно партньорство, предстоящото изграждане на модерен Медицински център за лъчетерапия и реализирането на проект "Изграждане на язовир Луда Яна" със заем от Световната банка за развитие.

Кметът на Община Жиняк г-н Жавер изрази мнение, че двете общини са близки в много отношения и биха могли да развият сътрудничеството си и извън рамките на проекта по ЛИДЕР.

В знак на добрите намерения и бъдещото ползотворно сътрудничество, г-н Никола Белишки връчи на г-н Жан Марсел Жавер плакет на Община Панагюрище.