Идентификация



Хандбален клуб Панагюрище приключи състезанията за 2013 година Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В събота, на 7 декември 2013 година, в Хасково се проведе поредният кръг от зоналното първенство на зона Тракия за 14-годишни девойки.

След отлично изигран първи кръг, сега момичета на 14 години отстъпиха в първия мач на Хасково. През цялото време мачът се характеризираше с безлична игра, липса на мотивация и борба за победа. От титулярния състав отсъстваха две много важни фигури и това се отрази и на другите момичета. Тази загуба трябва да стимулира момичетата да тренират с още по-голям хъс и като излязат на терена да воюват с панагюрски дух за победата.

В следващия мач вторият състав на отбора се наложи над доста по-слабия отбор от Труд. Панагюрският отбор продължава да бъде на първо място във временното класиране. На отбора му предстои участие за Купа България през месец февруdри, а след това - пролетния полусезон от зоналното първенство.
Състав на отбора: Стейси Георгиева, Маргарита Илиева, Донка Ушева, Мирослава Петрова, Габриела Панайотова, Славка Иванова, Мария Маслева, София Пашова, Стиляна Добрева, Станислава Чакърова, Марина Чардакова, Петя Мангова.


В неделя, на 8 декември 2013 година, в Гълъбово се проведе втория кръг от зоналното първенство по хандбал за 19-годишни девойки, на което панагюрките показаха как се воюва за победа. Въпреки недобрата подготовка, в първия мач те се наложиха над Поморие с резултат 21:11. Втория мач бе срещу отбора на Хасково, чийто състезателки учат в спортно училище, тренират двуразово и всяка седмица играят мач в "А" РХГ. Мачовете между Панагюрище и Хасково в тази възрастова група са протичали винаги в нажежена обстановка, заради грубата игра на хасковлийки. И този път сценария бе същия. В четвъртата минута на мача умишлено най-грубата състезателка на Хасково направи подсечка на Йорданка Тодорова, което я извади за 10-тина минути от играта. Останалите състезателки запазиха хладнокръвие и продължиха борбата. След влизането в игра на най-добра състезателка от панагюрския отбор нещата потръгнаха отново и първото полувреме завърши с гол за ХК „Панагюрище“. Второто полувреме започна с още по-изнервена игра от страна на Хасково. Благодарение на дисциплинираността на панагюрските хандбалистки, затова че спазиха указанията на треньорите и не се поддадоха на провокации, те спечелиха победата. Панагюрище победи Хасково с резултат 17:15 и застана на чело в класирането:
1.ПАНАГЮРИЩЕ
2.ХАСКОВО
3.СЛИВНИЦА
4.ПОМОРИЕ
5.ГЪЛЪБОВО

Състав на отбора: Йорданка Тодорова, Тотка Дойкинова, Екатерина Табанджова, Ангелина Симеонова, Ивайла Панайотова, Мария Савлекова, Галя Иванова, Теодора Куртева, Нелина Маслема, Ива Караджова.
През февруари 19-годишните девойки ще мерят сили за Купа България Състезанието ще се проведе в Хасково.

На 12 декември (четвъртък), от 15:00 часа в спортната зала на стадион "Орчо Войвода" ще се проведе церемония по награждаването на най-добрите хандбалистки за изминалата 2012/2013 спортно-състезателна година. Церемонията ще бъде предшествана от коледен турнир за най-малките хандбалистки - тези до 10 години.