Идентификация



80 години железопътна линия Пловдив-Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   
Кметът на община Панагюрище поздрави жп-работниците по повод 80-та годишнина от създаване на железопътната линия Пловдив-Панагюрище, като пожела здраве за тях и за семействата им, а жп-линията да продължава да съществува и да се развива устойчиво през годините.

Кметът Никола Белишки, заместник-кметът по стопанските въпроси Георги Павлов, директорът на Управление на движение по влаковете и гаровата дейност - Пловдив инж. Георги Варев и директорът на железопътна секция – Пловдив Георги Къчков бяха сред официалните гости на събитието.

Празникът бе отбелязан на 3 декември в Камерна зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище. На събитието присъстваха железопътни служители и работници от Панагюрище, Стрелча, Съединение и Пловдив.

След кратка мултимедийна презентация, чрез която бе припомнена историята на железопътната линия Пловдив-Панагюрище от нейното създаване до наши дни, началникът на жп-гара Панагюрище Георги Георгиев отправи поздрав към колегите си. Стойка Кекова и Костадин Рошлев, вече пенсионери, бяха наградени по повод годишнината с плакети и почетни грамоти за дългогодишната си служба в Железопътни превози Пловдив-Панагюрище.


Специален поздрав с подбарни за случая песни отправиха хористите от Вокална група „Радеан“ при Народно читалище „Виделина-1865“, Панагюрище. Водещ на тържеството беше бившият началник на гарата в Панагюрище Александър Георгиев. В изложбената зала на Театър Дом-паметника по-късно бе открита фотодокументална изложба, представяща историята на панагюрската гара.