Идентификация



Община Панагюрище вече ще има Общ устройствен план Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Община Панагюрище е възложила на Национален център за териториално развитие ЕАД изработването на Общ устройствен план. До момента общината не е имала такъв. Със заложените в Капиталовия списък на Бюджет`2013 стартира изработването за първи път на Общ устройствен план за цялата община.

Тази седмица, на среща с кметовете на населени места и Сдружение на предприемачите, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, неговият заместник по стопанските въпроси Георги Павлов и изпълнителите на проекта представиха за обсъждане и предложения Общия устройствен план на общината.

Общите устройствени планове са от първостепенно значение за общините. С тях се определят общата структура и преобладаващото предназначение на териториите, видът и предназначението на техническата инфраструктура и опазването на околната среда и обектите на културно-историческото наследство. Общите устройствени планове са основа за цялостното устройство на териториите на общините, на части от тях или на отделни населени места с техните землища.

Общият устройствен план на община Панагюрище ще създаде благоприятни условия за инвестиционно проектиране и строителство на територията на общината. Той ще допринесе за постигане на едно устойчиво развитие в перспектива. Наличието на актуален действащ ОУП на община Панагюрище ще бъде предпоставка за кандидатстване по оперативните програми за финансиране от европейските структурни фондове.