Идентификация



ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ ЗВЕНО ЗА ПОМОЩ В ДОМАШНА СРЕДА - ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

ПРОЕКТ BG051PO001-5.1.04-0141-С0001

ЗВЕНО ЗА ПОМОЩ В ДОМАШНА СРЕДА - ПАНАГЮРИЩЕ“

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

Благодарение на проект „ЗВЕНО ЗА ПОМОЩ В ДОМАШНА СРЕДА - ПАНАГЮРИЩЕ“ финансиран по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, по схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.1.04 „Помощ в дома” в община Панагюрище от 1 юли са назначени 22 „Лични асистенти“, предоставящи социални услуги на 24 потребителя, 13 „Домашен помощник“, предоставящи социални услуги на 15 потребителя и 5 „Социални асистента“, предоставящи социални услуги на 8 потребителя.

Проектът е на стойност 147 435,64лв., а срокът за изпълнение е до 31.07.2014г.

Целта на проекта е да се предостави социална подкрепа и да се намали социалната изолация на лица с увреждания, в това число и деца, и самотно живеещи възрастни хора от община Панагюрище за пълноценен и достоен живот.

Дейностите по проекта се изпълняват съгласно планът за действие.

През месец октомври се проведе поддържащо обучение за персонала в „Звено за помощ в домашна среда”, за придобиване на нови умения и квалификация при предоставянето на социални услуги в домашна среда.

Продължителността на предоставяне на социални услуги е 12 месеца.

Ноември 2013г.                                                                          ЕКИП ПО ПРОЕКТА

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Панагюрище носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенция за социално подпомагане“

Инвестира във вашето бъдеще!