Идентификация



Новият багер на В и К вече е в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Закупеният след решение на Общински съвет нов багер за нуждите на "В и К - П" ЕООД, Панагюрище вече е в града.

Вчера по обед, след като Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия отец проиерей Атанас Манолов отслужи водосвет, новият багер бе пуснат на ход. На освещаването на новата машина присъстваха кметът на общината Никола Белишки, неговият заместник по стопанските дейности Георги Павлов, управителят на "В и К - П" ЕООД Марин Вулев, директорът инж. Диян Петров и представители на Си Ем Ел България АД (фирмата, доставчик на багера), служители и работници на В и К-дружеството, представители на местните медии.

Новият багер е с максимален брой удобства. Произведен е изцяло в JSB, Великобритания. В машината има няколко системи, които никой друг производител не прилага. Джи Пи Ес системата е заводска и посредством нея може да се проследява времето на работа на всяка от кофите на багера. Има възможност да  се програмира за времетраенето на работа.  Предната кофа е с 6в1 функции и има СРС-система за плавен ход. В предната си част багера разполага със система за ръчни инструменти (линия за чук и за друг вид прикачен инвентар). Седалката е с въздушни възглавници и отопление. Машината е с обход 60 км в диаметър. При работа пести 30% оперативни и общи разходи. За момента това е най-ефективната и продуктивна машина от този клас на пазара. Фирмата подсигурява 24-часов сервиз. Новият багер е на обща стойност 107 800 лева без ДДС, като е закупен не на лизинг, а на разсрочено плащане. Издадена е цялостна фактура, върху която първоначално са заплатени 50% от стойността с включен данъка добавена стойност. Остатъка ще изплаща на 24 равни вноски.

Управителят на В и К - дружеството Марин Вулев обясни, че при избора на машина, той и колегите му са се ръководили от нуждите на града и населените места на общината. Показателите са съобразени с авариите, които възникват по водопроводната мрежа, захранваща община Панагюрище.