Идентификация



Ръководството на община Панагюрище присъства на Архиерейска света Литургия в Деня на християнското семейство Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки и неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов присъстваха на Архиерейска света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в Панагюрище по повод Деня на християнското семейство, храмовия празник и 195 години от построяване на църквата “Св. Въведение Богородично”.


Пловдивският митрополит донесе одеждите на Св. преп. Параскева-Петка Епиватска за благословение на вярващите в Панагюрска духовна околия. Те ще останат за поклонение в църквата “Св. Въведение Богородично” до понеделник (25 ноември 2013 година).

На празника Въведение Богородично десетки жители и гости на града и общината се помолиха за здраве и благополучие на семействата си. Много деца, водени от своите родители или учители, прекрачиха прага на църквата, някои от тях за първи път.


Църковният празник Въведение Богородично се отбелязва на 21 ноември и е посветен на православната християнска младеж и семейство. Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служене на Бога. Чрез семейното ходене на църква на този ден, децата биват представени на бога, за да растат благочестиво в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Последно променен на Петък, 22 Ноември 2013 11:36