Идентификация



Проектирането на язовир Луда Яна е в ход Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

На 19 ноември 2013 година в сградата на Министерството на регионалното развитие на Република България, в присъствието на заместник-министър Добромир Симидчиев, се проведе заседание на технически експертен съвет за проектиране на язовир Луда Яна.

В заседанието взеха участие кметът на община Панагюрище Никола Белишки, управителят на “Вик – П” ЕООД – Панагюрище Марин Вулев и представители на всички експертни групи, които работят по проекта.

В хода на заседанието окончателно беше определен вида на основния изпускател. Взе се решение и за определяне класа на язовирната стена – клас ІІ. Разгледани бяха три варианта за водовземна кула. Стойността на вариантите като цяло е много близка и тя не може да бъде приложена като критерий за избор. На заседанието беше избран един от трите варианта, при който старата кула ще бъде премахната до основи и на нейно място ще бъде изградена нова – по-ниска, която ще се намира под водата. Водовземна кула от такъв тип се използва в един от основните водоизточници на Атина.

На по късен етап, на следващото заседание на техническия експертен съвет, предстои да бъде определено местоположението на Пречиствателната станция за питейна води и технологичната схема за пречистване на водата.

Последно променен на Четвъртък, 21 Ноември 2013 06:09