Идентификация



Спектакълът Спасителят на панагюрска сцена с вход свободен Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Тази вечер в Театър Дом-паметник, Панагюрище ще бъде открита “Младежка сцена” с постановката “Спасителят” от Валентин Балабанов на театрална формация “Улична банда”. Спектакълът е с начален час 17:30. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Режисьор на постановката е Кирил Каменов. Консултант е д-р Стефан Стойчев от болницата за лечение на зависимостите „Суходол”. Участват артистите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов. Спектакълът е създаден съвместно с Националния център по наркомании и е подпомогнат от “Балканфарма” ЕООД. Организатор на събитието е Община Панагюрище, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Спектакълът „Спасителят” е посветен на проблема с дрогата. Той е насочен преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и педагогическа цел. Чрез средствата на театралната игра, се показва на зрителя нелеката история на едно момиче на 18 години (Нели), което е станало наркоманка по най-прозаичния начин – желанието да опита, за да не е различно от другите. Омагьосаният кръг, в който е въвлечена героинята (зависимост – насилие – проституция - дрога), създаден от наркопласьора Стив, е довел героинята до деградация и пълна апатия към живота. В спектакъла се разказва за безскрупулността на наркопласьорите. За тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея са само средство за получаване на нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да я измъкнат от лапите на наркомафията. Чрез представянето на една човешка драма, породена от безпътицата на живота, автори и актьори имат за цел да шокират младата публика и да й покажат истинските причини за наркоманията и последиците от нея.

Последно променен на Сряда, 06 Ноември 2013 14:46