Идентификация



О Б Я В Л Е Н И Е Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

На основание чл.18, ал.3 от Закона за социалното подпомагане и чл.37, ал.1 и ал.2 от Правилника за Прилагане на Закона за социално подпомагане, във връзка с чл.44 ал.2 от ЗМСМА, Кметът на Община Панагюрище със Заповед № 682/30.10.2013г. ОБЯВЯВА КОНКУРС за възлагане управлението на социалните услуги: Център за обществена подкрепа „Зора” и Център за настаняване от семеен тип за деца „Павел Бобеков”, като делегирана от държавата дейност с максимален капацитет на социалната услуга „Център за обществена подкрепа” - 50 места и годишен стандарт за едно място – 2 823лв. /в т.ч. средства за издръжка, работни заплати и осигуровки/, а на  „Център за настаняване от семеен тип за деца” - 15 места и годишен стандарт за едно място – 8181лв. /в т.ч. средства за издръжка, работни заплати и осигуровки/ на територията на община Панагюрище.

1. Условия за участие:

В конкурса могат да участват: български физически лица, регистрирани по Търговския закон, и юридически лица; физически лица, извършващи търговска дейност и юридически лица, възникнали съгласно законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава от Европейското икономическо пространство.

2. Изисквания към кандидатите: Да са регистрирани в Агенцията за социално подпомагане и да притежават лиценз от Държавната агенция за закрила на детето за предоставяне на социалните услуги „Център за обществена подкрепа” и „Център за настаняване от семеен тип за деца”, опит в предоставянето на социални услуги; наличие на работен капацитет и подходяща квалификация на персонала, съгласно нормативните изисквания; наличие на организационен капацитет.

3. Характеристики и специфика на предоставяните социални услуги: Изпълнителят-доставчик на социалната услуга следва да организира и предоставя социалните услуги „Център за обществена подкрепа”, с капацитет 50 места и „Център за настаняване от семеен тип за деца” с капацитет 15 места, в сградата, находяща се в гр. Панагюрище, ул.”Кръстьо Гешанов” №5, собственост на община Панагюрище, която съответства на целите на услугите и отговаря на стандартите и критериите за предоставяне на социални услуги. Методиката за определяне длъжностите на персонала в специализираните институции и социалните услуги в общността. Договорът за възлагане на услугата ще се сключи за срок от 5 (пет) години и влиза в сила от датата на подписване на договора.

4. Конкурсната документация на стойност 8.00 лева без ДДС, може да се закупи всеки работен ден от 01.11.2013г. в Центъра за информация и услуги на гражданите при Община Панагюрище, на адрес гр. Панагюрище 4500, пл. "20 Април" № 13.

5. Краен срок и място за подаване на документите. Дата и час на провеждане на конкурса:

Документите за участие трябва да бъдат внесени в Центъра за информация и услуги на гражданите при Община Панагюрище, гр. Панагюрище 4500, пл. "20-ти април" № 13 до 17.00 часа на 17.12.2013г. в запечатан непрозрачен плик с надпис: КОНКУРС ЗА ВЪЗЛАГАНЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ  УСЛУГИ В ОБЩНОСТТА - „Център за обществена подкрепа” и „Център за настаняване от семеен тип за деца”, Община Панагюрище”.

Конкурсът ще се проведе от комисия, назначена със заповед на кмета на Общината на 18.12.2013г. от 11:00 часа в сградата на Община Панагюрище, Приемна зала, ет.1, в присъствието на кандидатите.

Допълнителна информация на тел. 0357/ 60061 Нонка Филина-гл.експерт „СД".