Идентификация



Община Панагюрище ще подсигурява работни места по Регионална програма за заетост и обучение Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище със съдействието на Дирекция “Бюро по труда”- Панагюрище, разработи идейно предложение (програма) за Регионална програма за заетост и обучение за 2014 година.

Целта на програмата е: Повишаване качеството на човешкия потенциал, чрез осигуряване на заетост, социална интеграция, повишаване пригодността за заетост и създаване на трудови навици на безработни лица, чрез разкриване на работни места в поддържате, доизграждане и подобряване на жизнената среда в общината.

Основните дейности са:

Дейност 1: Поддържане, създаване, оформяне на Паркови пространства и зелени площи. ( изсичане на единични дървета и храсти, резитба на корените на дърветата, засаждане на дървесни, храстови и тревни видове, разкопаване и оформяне на лехи, торене, зацветяване и затревяване, поливане, косене, почистване и товарене на отпадъци.

Дейност 2: Ремонтно-възстановителни дейности на улична пътна мрежа. (саниране на тротоарни площи, ремонт на пътна настилка, поддържане на ландшафтно озеленяване по улична пътна мрежа, поддържане на отводнителни съоръжения и освежаване на хоризонтална и вертикална пътна маркировка).

Целевите групи към които е насочена програмата са:

●  Безработни младежи до 29-годишна възраст;

● Безработни лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетенции, в това число безработни с ниско образование (включително от ромски произход).

По програмата ще бъдат разкрити 77 работни места при 8 часова заетост.

Проекта на Регионална програма за заетост на община Панагюрище е за период от 9 месеца.

Финансиране на програмата е чрез средства от държавния бюджет  в размер на 271 040,00 лева и средства, осигурени от бюджета на община Панагюрище  в размер на 71 500,00 лева.