Идентификация



Първият секретар по икономическите въпроси на Посолството на САЩ у нас бе на посещение в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Ръководството на община Панагюрище вчера прие на работна среща Първия секретар по икономическите въпроси на Посолството на Съединените американски щати в Република България г-жа Робин Брукс. Тя беше придружена от секретаря по икономическите въпроси на посолството г-жа Елина Цауните, от търговския специалист г-жа Емилия Танева и от икономическия специалист г-н Данко Тонев.

На срещата кметът на общината г-н Никола Белишки представи града и региона ни с богатото културно-историческото наследство и обърна специално внимание на икономическия потенциал, образованието, социалната дейност, здравеопазването, стимулирането на спорта и младежките дейности. В хода на разговора беше обърнато специално внимание на големите инфраструктурни проекти, които се реализират в град Панагюрище, на обектите, които се реализират по линия на публично частното партньорство и на богатата културно-фестивална програма с новите формати за календарната година – световно първенство по фойерверки “Огън, цвят, фантазия”, международен младежки танцов фестивал “Пъстър свят” и Международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”.

Основните въпроси, които вълнуваха г-жа Брукс, бяха свързани с образованието, нивото на безработица и дали при наличието на добре развитата индустрия в региона бизнеса подпомага финансово общината, както и младите хора при старта им в кариерата.

След проведената среща в сградата на Община Панагюрище, гостите имаха възможността да посетят експозицията “Панагюрско златно съкровище” в залата трезор в историческия музей.