Идентификация



Съобщение относно регламента на конкурса за млади оперни певци Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Уважаеми жители на община Панагюрище и почитатели на оперното пеене,

Във връзка с провеждане на Първия международен конкурс за млади оперни певци "Елена Николай", Панагюрище`2013, журито в състав: Христина Ангелакова – председател; Бруна Балиони – почетен член; Дарина Такова и Калуди Калудов – членове,

взе решение Първи тур от конкурсната програма да протече при закрити врати (без публика), предвид големия брой талантливи млади оперни певци (по последната регистрация от днес 40), които трябва да бъдат оценени до края на деня. Световноизвестните оперни певци, които журират конкурса, съзнават своята огромна отговорност към съдбите на десетките млади таланти и се ръководят единствено от стремежа си да бъдат максимално обективни и справедливи в решенията си при класирането на участниците. Подобна е практиката при провеждането на всички европейски конкурси за оперно пеене. Това е и причината да се промени предварително обявения свободен достъп на публика.

Прослушването днес започна по реда на предварително изтеглен жребий. До 17:00 часа бяха прослушани 16 участника. Резултатите от Първи тур ще бъдат обявени късно през нощта на 28 октомври 2013 година на сайта на конкурса http://elenanikolai.com/.

Втори тур на Първия международен конкурс за млади оперни певци на името на оперната прима Елена Николай ще започне на 29 октомври 2013 година от 11:00 часа. На него ще се представят само класираните от Първи тур.

Входът за публиката на втория ден от конкурса е СВОБОДЕН! Именно тогава публиката ще има възможността да направи своя избор за фаворит, който да вземе нейната награда.

 


Последно променен на Понеделник, 28 Октомври 2013 16:22