Идентификация



Становище за осъществен последващ контрол Печат Е-мейл

 

 

На 25 октомври 2013 г. в Общинска администрация – град Панагюрище постъпи Становище за осъществен последващ контрол, по проведена открита процедура по възлагане на обществена поръчка, с предмет:„Изпълнение на Интегриран инвестиционен проект във ВиК сектор на гр. Панагюрище”, с две обособени позиции: Обособена позиция 1: “Инженеринг – работно проектиране, съгласуване, строителство, доставка и монтаж на технологично оборудване, пуск и въвеждане в експлоатация на пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор на гр. Панагюрище”; Обособена позиция 2: “Инженеринг – идеен и работен проект и съгласуване на ВиК мрежа и строителство на част от канализационната и съпътстваща водопроводна мрежа на гр. Панагюрище”.

Становището на Дирекция „Фондове на ЕС за околна среда“ по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ е положително и Управляващият орган счита, че няма основание за финансова корекция на Договор 333 от 27.06.2013 г., сключен между Община Панагюрище и Обединение „Панагюрище“ за Обособена позиция 1, както и за Договор № 271 от 29.05.2013 г., сключен между Община Панагюрище и Обединение „Аква груп  99“ за Обособена позиция 2.

Комисията, назначена със Заповед № 52 от 29.01.2013 г. на кмета на Община Панагюрище за разглеждане, оценка и класиране на постъпилите оферти, законосъобразно е провела процедурата за избор на изпълнител. В състава на комисията са участвали юрист за председател и членове, с необходимата професионална квалификация и практически опит, в съответствие с предмета и сложността на поръчката. Назначените лица са със специалност: магистър-инженер по ХТС, магистър-инженер по водоснабдяване и канализация, магистър-инженер по отопление, вентилация и климатична техника и магистър по стопанско управление.

Становището за осъществен последващ контрол по проведената открита процедура е положително, относно законосъобразността на проведената обществена поръчка.