Идентификация



С възстановка и празничен концерт започнаха в Панагюрище мероприятията за 148 години от Априлската епопея Печат Е-мейл
Написано от PR   

На 27 април с историческата възстановка "Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876" започнаха мероприятията, посветени на 148 години от Априлското въстание. Свободолюбието и героичният образ на панагюрци бяха възкресени от над 120 членове на Национално дружество „Традиция” от цялата страна. В пресъздаването на бурните дни на Април 1876 г. и злочестата съдба на свободолюбивите се включиха малки и големи: членове на Женско дружество „Райна Княгиня” - Панагюрище, таланти от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище, Сдружението с нестопанска цел „На орището” – село Попинци. Със своя плам, с който участваха, те впечатлиха стотиците жители и гости на община Панагюрище, изпълнили  централния площад „20 април”. 


След края на възстановката председателят на Общински съвет - Панагюрище Иван Лалов и зам.-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров  връчиха грамоти и символични подаръци на представители на всички участници в събитието. 


Последва празничен концерт с участието на Маргарита Хранова, Мъжка вокална формация „Патриотика” и дует Борислава и Наталия Гайкови.  Извън сценария към изпълнителите от време навреме се присъединяваха малчугани със зелени знаменца, на които четеше заветното „Свобода или смърт”. 


 

Концертната програма завърши с емблематичната песен „Моя страна, моя България”.