Идентификация



Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ&СПА” Печат Е-мейл
Написано от PR   


В Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално юбилейното 40-то изложение ВАКАНЦИЯ&СПА. В церемонията участва и министърът на туризма на Мадагаскар Джоел Рандриамандранто, тъй като Република Мадагаскар е държава партньор на форума.

На щанд от 24 кв.м богатите си възможности за различни видове туризъм представя и Община Панагюрище. В дизайна на щанда акцентите са Панагюрското златно съкровище, Лековата къща, Джуджевата къща...


С панагюрски облекла служители от отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт” също привличат вниманието на посетителите.


В съпътстващата програма на изложението днес бяха кукери от с.Бъта, които впечатлиха гостите с атрактивните си костюми и доведоха до щанда на Панагюрище министрите на туризма на България и Мадагаскар, посланици и национални телевизии.


На 14 март Община Панагюрище ще участва Сцена на кулинарно шоу „На софрата“. Посетителите ще могат да дегустират вино от Панагюрския край и коктейлни хапки, характерни за вкуса на местната кухня.

Общината ни участва в туристическата борса съвместно с Историческия музей и е подкрепена финансово от „Тракийски хотелиери“ ЕООД и Court Inn

В юбилейното 40-о издание има изложители не само от България, а от Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия, Мадагаскар.

Туристическото изложение ВАКАНЦИЯ&СПА се провежда с подкрепата на Министерството на туризма на Република България. Според статистиката туризмът е сред основните сегменти на българската икономика и формира над 7% от БВП на страната.