Идентификация



Жителите на община Панагюрище дариха сърдечни „Прегръдки за Радост” Печат Е-мейл
Написано от PR   


Тази вечер ни събра всички заедно, а, когато сме заедно, сме много силни и можем да победим и най-коварната болест. Замисляли ли сте какъв е смисълът на живота – да живеем за другите,… да живеем, за да изграждаме мостове, за да си помагаме.

Тази вечер Панагюрище беше едно сърце. Тази вечер Панагюрище беше една прегръдка, защото бяхме заедно и живяхме за Радост. А Радост живее и ще живее заради  нас.

Това каза кметът на община Панагюрище Желязко Гагов в Международния ден на доброволеца – 5 декември. 


Тогава в голямата зала на Театър дом-паметника се проведе вълнуващият благотворителен концерт „Прегръдки за Радост”. Негов инициатор и организатор бе Центърът за подкрепа за личностно развитие. На музикалното събитие, присъстваха бащата и сестричката на Радост.

И ето го мига, в който светът е огрян от нови лъчи -  на надежда и радост,  на добро и красиво на тайнствено и съкровено … Алея от лъчи… С тези думи водещите Надежда Ковачева и Стойко Шопов дадоха старт на концерта. 


След тях на сцената последваха магнетични звуци, омайващи багри и ритми, пресъздадени от  младите таланти от ЦПЛР:  художниците от Школа по изобразително изкуство; индивидуалните изпълнители  Кристиана Чуклева, Силвия Кемилова, Кристина Гочева, Нелина Иванова, Деница Панчовска, Стивани Джунова, Сияна Кокотанекова, Глория Щрангова, Габриела Спасова, Ива Вулева, Рая Вулева, Наталия Пашова и Божидара Немска; танцовите състави „Елинор“ и „Панагюрско съкровище“; Младежкият духов оркестър и Костадин Костадинов, Неделина Бобекова и Габриела Чопаринова от Школата по китара и ударни инструменти към НЧ „Виделина-1865“ - гр.Панагюрище, Танцовата  школа „Балканджии“, вокалните  групи от СУ „Нешо Бончев“ и ОУ „Проф. Марин Дринов“, рецитаторите  от ОУ „Двайсти април“, танцовата двойка Елеонора Спасова и Николай Цанев.


Всяко изпълнение беше докосващо и оставящо отпечатък за доброта. Благодарение на нея и на съпричастността  от благотворителния базар и концерта бяха събрани 11 300 лева. Отделно от тях по дарителската сметка са постъпили  34 000 лева.

Благотворителната кампания „Прегръдки за Радост” продължава с благотворителните базари.

Община Панагюрище призовава всички да продължим да показваме силата си като общество и  даряваме „Прегръдки за Радост” !