Идентификация



В първия си приемен ден кметът Желязко Гагов се запозна с проблемите и в предлагането на социални услуги Печат Е-мейл
Написано от PR   


Днес беше първият приемен ден на новоизбрания кмет на община Панагюрище Желязко Гагов. Част от проблемите, които над 10 жители на му споделиха, бяха от битово естество: съседско неразбиране, търсене на общинско жилище от социално уязвими хора,  молба за прием в детска градина на дете … Хората изповядваха болката си и оставаха учудени от топлото отношение на градоначалника. „Мислех, че ще бъда отхвърлена, а сега се чувствам много добре”, каза млада жена на тръгване.


С болка и голямо огорчение за проблемите в социалните услуги разказаха 3 майки на деца с увреждания. Те изразиха  недоволството си, че база има, но институциите в социалната сфера не работят и не са в услуга на нуждаещите се. Разказаха  одисеята си, продължила над 10 години, и се договориха с кмета за иницииране на кръгла маса по проблемите в предоставянето на социални услуги.

Последният разговор на кмета Гагов бе с личност от арт средите, която предложи  интересни идеи. „Панагюрище е моят роден град и искам тук нещо да се случи, а не да реализирам идеите си само навъи”, каза. Сред идеите й, които кметът приветства, бяха изграждане на арт площадка, арт музей и различи други атракции за развитие на селфи туризъм.