Идентификация



Тържествено и вълнуващо начало на новата учебна година в община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   



В първия учебен ден, всички училища и детски градини в община Панагюрище отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родителите, и заедно, с трепет и вълнение вдъхновено да вървят по пътя към изконните начала на българщината – наука и просвещение.

Химнът на Република България и издигането на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2023/2024 учебна година.




Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и г-жа Галина Матанова – заместник-кмет  „Хуманитарни дейности“ поздравиха ученици, учители и родители  и съпреживяваха  емоцията и вълнението с тях.




Г-н Белишки пожела на учениците и учителите най-вече здраве, приветствайки ги единно да дерзаят по пътя  към науката, моралните и духовни ценности.




„Празничност, вяра в смисъла на образованието, споделеност, съучастие, единство на намеренията – нека ги запазим през цялата учебна година, за да бъде пътят на всички ни смислен“, пожела г-жа Матанова.




Всички училища на територията на община Панагюрище получиха специален подарък – дрон, за обогатяване на технологиите вградени в иновативната наука, с призив да отстояваме възрожденския дух и идеал, за да изграждаме онези личности, от които се нуждае българското общество днес, като тази нелека задача е всеобща отговорност, изискваща единение между ученици,  учители, родители, държавни институции и гражданско общество.



Последно променен на Петък, 15 Септември 2023 14:10