Идентификация



ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   



Уважаеми жители на община Панагюрище,

За поредна година разработихме и ще реализираме програмата „Заедно за чисто и красиво Панагюрище“, която включва и мероприятия, посветени на Националната кампания на bTV „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”. Общината продължава да следва целенасочена политика за изграждане и поддържане на чиста и приветлива градска среда.

Кампанията „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас и цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

Община Панагюрище вярва, че в кампанията ще се включат голям брой жители, публични институции, неправителствени организации и бизнес, за да покажем, че заедно можем повече – като граждани, община и държава.

През  2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път е 16 септември.

Всички доброволци могат да участват в инициативата с индивидуални, семейни или приятелски акции за почистване на градинките и любимите си места за отдих, като организират почистване, боядисат пейките пред блока, засаждат дървета, поставят къщички за птици и предават нататък добрия пример не само на 16 септември, но и всеки ден.

Очакваме да ни уведомите за Вашата организация, като посочите ден, място, дейност. Общината има готовност да предостави необходимите материали за почистване – ръкавици и чували.

Община Панагюрище, ще осигури своевременно извозване на събраните отпадъци чрез екипи на Общинско предприятие „Чистота“ по направена заявка от Ваша страна.

Телефон за контакт: 0357/ 632 18