Идентификация



272-ма талантливи деца и младежи бяха отличени в Звезден клас`2022 Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   



Днес, 13 юли, в голямата зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище, се състоя официалната церемония по награждаване на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище „Звезден клас`2022”.



272-ма  деца и младежи, получили отличия в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата получиха морално признание за високите си постижения от предходната календарна година.

Основател на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова.

Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора.

От 2012 година, с подписване на Дарителски договор с „Асарел-Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца.

От 2013 година фирма „Оптикс” АД разпознава проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите таланти на община Панагюрище.

По традиция, на церемонията присъстват представители на фирми, организации или хора, постигнали високи успехи в областта на науката, изкуството и спорта или с безспорен принос за развитието на родния ни край, за кръстници, които награждават удостоените с отличия млади таланти.

Домакини на церемонията „Звезден клас“ бяха кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова.

Официални гости на събитието бяха: представители на фирмите–партньори: „Асарел Медет“ АД и „ОПТИКС“ АД, директори и представители на образователни и културни институции; представители на медиите



С много вълнения, сърдечни благопожелания прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова – кръстник на децата с изявени дарби в областта на изкуствата, връчи почетните знаци на отличените деца и ръководители, споделяйки гордостта от постиженията им.



Кръстник на шампионите, изкачили най-високите спортни върхове за 2022 година бе г-н Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“ на „ОПТИКС“ АД, като мотивира за нови върхови постижения спортните таланти на община Панагюрище.



Кръстник на учениците с изявени дарби от област „Наука“ бе доц. д-р Атанас Шопов – директор на Исторически музей Панагюрище, пожела на всички отличени да множат знанията и постиженията си.

Всички млади таланти получиха медали, а техните ръководители – плакети.



В красивия свят на музиката, с блестящи изпълнения ни пренесоха: Надежда Ковачева – стипендиант на община Панагюрище в област изкуства, Стойко Шопов, Кристина Гочева, Глория Щрангова, Лора Куруджиева, Нелина Иванова и Христиан Балев, с музикален ръководител Нона Немигенчева.




Община Панагюрище се гордее със своя Звезден клас ‘2022 и пожелава на всички даровити деца и  младежи бъдещи успешни хоризонти и нови звездни отличия.

Последно променен на Четвъртък, 13 Юли 2023 14:48