Идентификация



Обновеният летен ученически лагер – Панагюрски колонии, отвори врати днес Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Първата лагерна смяна от петдесет деца днес се настани в напълно обновените вили на ученическия лагер в село Панагюрски колонии. До края на месец август ще има общо три смени по десет дни. Всяка една от тях е тематична. Първата е посветена на екотуризма, втората – на изкуствата, а третата – на спорта.


Децата са настанени в три обновени вили. Едната, която е ремонтирана преди години, сега претърпя освежаващ ремонт. Другите две са ремонтирани основно през последните няколко месеца. Към всяка стая са изградени напълно нови бани и тоалетни. Изцяло са подменени дограмите на прозорците, електрическата инсталация и водопроводната и канализационна мрежа. Вилите са с изграден нов двускатен покрив от алпийски тип. Стаите са с максимум по четири легла, оборудвани са с нови и модерни мебели. Всяко помещение носи свой собствен натюрел, посредством грижливо подбраните десени на спално бельо и завеси.


Кухненският блок претърпя освежаващ ремонт, така че да се ползва като помещение за хранене, но не и да се готви там. Храната се доставя от кетърингова фирма и е съобразена с изискванията за пълноценно и разнообразно хранене на учениците в съответната възраст.

Дневният престой на дете в ученическия лагер е 7 лева, като 6 лева са за храна и 1 лев за нощувка.

С огромно вълнение и трепетно очакване за незабравимо изживени дни, децата с радостна глъч пристъпиха в двора на ученическия лагер.


Там по стара българска традиция, както се прави на нова къща, ги посрещнаха с хляб и шарена сол.


Общинското ръководство сърдечно приветства с “Добре дошли” всички лагеруващи.


Последно променен на Петък, 02 Август 2013 08:28