Идентификация



Филм за Панагюрище съчетава традициите на времето с достиженията на съвременността Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Рекламен филм за Панагюрище засне телевизията за туризъм Travel TV. Проектът носи заглавието „Панагюрище-град символ на България” и е създаден по Програма за развитие на туризма за 2019 година на Община Панагюрище.

Достойно място в продукцията са намерили Панагюрското златно съкровище, реликвите от Априлското въстание, възрожденските къщи-музеи, паметниците, старата чаршия в Историческия музей на града. В проекта присъстват и част от 12-те обновени улици, площадните пространства, новите зони за отдих и спорт, както и детските кътове за най-малките жители на общината. По този начин продукцията съчетава традициите на времето с достиженията на съвременността.

Реализирането на филма е поредна стъпка към надграждането на наложения имидж и позициониране на община Панагюрище като привлекателна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство, както и създаване на бизнес и инвестиционен климат в подкрепа на туристическия сектор, съчетани с насърчаване на участието на частния сектор като инвеститор.

Туризмът заема важно място и в общинската политика за развитие. В Програмата за управление за 2015 – 2019 година на Община Панагюрище, превръщането на Панагюрище във водещ туристически, културен и спортен център е един от шестте най-важни приоритети за развитие.

ЛИНК КЪМ ФИЛМА