Никола Белишки е „Кмет на месеца” за юли на тема „Спортно лято” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


В престижното онлайн допитване, организирано от Портала на българските общини - Kmeta.bg, жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити - общини, които от години се грижат да предложат забавления за децата, за да са спокойни родителите къде са наследниците им. Градовете, в които кметските екипи организират много тренировки по различни видове спорт, в които малчуганите и младежите да тренират здрав дух и здраво тяло. Повечето от тях са безплатни за децата, а общините разчитат на добре подготвени учители и треньори. Други пък организират общински лагери, в които учениците спортуват и се забавляват сред природата.

При общините с население между 20 000 и 50 000 жители победи Никола Белишки, кмет на Панагюрище, с вот от 44.17%.

В края на март г-н Белишки беше избран за „Кмет на месеца” на тема „Пазители на българския дух”.  През изминалата 2018-та година кметът на Панагюрище беше номиниран и за приза „КМЕТ НА ГОДИНАТА“ -инициатива, чрез която се отличават най-добрите градоначалници в България.

През 2017-та Никола Белишки получи приз в категорията „Tech City“ - за ефективното управление на градските ресурси, улеснение на гражданите и привличане на туристи, през 2016 година получи приз „Инвестиции в здраве“, а през 2015 година бе определен за „Кмет на годината 2011-2015“ - най-голямото възможно признание за един български градоначалник.