„Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


С признателност към панагюрските творци и уважение към цялата панагюрска общност, за втора поредна година Община Панагюрище организира „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“.

Жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да се докоснат до творчеството на местни творци, художници, музиканти.

Проектът „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ ще стартира на 22 ноември 2017 година с концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“, село Попинци. Съвместният концерт ще се състои в голямата зала на Театър Дом-паметник, град Панагюрище от 19:00 часа.

На 23 ноември 2017 година, в изложбеното фоайе на Театър Дом-паметник от 17:30 часа ще бъде открита изложбата „С пулса на твореца“. В изложбата ще бъдат представени картините на местните творци и художници, участвали в Общинския пленер „С пулса на твореца“ в края на месец септември - Нистор Хаинов, Елка Дееничина, Пепа Машева, Петя Узунова, Марин Кушлов, Анастасия Лулчева, Евгения Любенова, София Николаева, Цветелина Стрелешка, Яна Кушлова и Димитър Панчев.

На 24 ноември 2017 година, във фоайето на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1927“, село Бъта от 17:00 часа ще се състои официалното откриване на изложбата „Вече знам и мога повече“. В изложбата ще бъдат представени творбите, създадени в Арт клубовете по време на изпълнението на проекта за младежки дейности „Вече знам и мога повече“ на Сдружение за развитие на малките европейски селища „Идея“, село Бъта, финансиран от Община Панагюрище.

От 18:00 часа, в Общинска библиотека „Стоян Дринов“, в литературно-поетична вечер ще бъде представена поезията „Думите ми“ на Ива Спиридонова, поезията „Дни за обичане“ на Симеон Аспарухов и панагюрския поет Димитър Пенчев.

На 27 ноември 2017 година, в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа ще се състои концерт-спектакъл „Да се кичат, да се радват, да си дойдат, да се женат“. Спектакълът е финалния завършек на проекта за младежки дейности на Сдружение с нестопанска цел „На орището“ за изследване, съхраняване и популяризиране на традиционните попински обичаи, финансиран от Община Панагюрище.

Проектът „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ ще завърши на 28 ноември 2017 година с китарно-оперен концерт  на Орлин Чолаков-Трубадура и специалното участие на Александрина Чолакова. Концертът ще се състои в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа.

Последно променен на Вторник, 21 Ноември 2017 12:24