Идентификация



С първа копка стартира проектът за изграждане на Многофункционална спортна зала в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

 

С тържествен ритуал за първа копка днес стартира проектът за изграждане на Многофункционална спортна зала в Панагюрище. На откриването присъстваха кметът на община Панагюрище  Никола Белишки, заместник-кметовете Галина Матанова и Георги Павлов, председателят на Общински съвет Веселина Зумпалова-Ралчева, общински съветници, д-р инж. Лъчезар Цоцорков – изпълнителен директор на “Асарел-Медет” АД, представители на спортните клубове и бизнеса.


На обособената работна площадка в северната част на градския парк бе отслужен водосвет от Негово Благоговейнство отец Стоян Манолов.

Приветствие към присъстващите отправи кмета на общината г-н Белишки. “За мен е чест днес заедно да бъдем свидетели на първа копка на един така жадуван и мечтан обект -  Многофункционална спортна зала в Панагюрище, подчерта той и допълни – Панагюрище със своята спортна история и слава наистина заслужава да има това съоръжение. Но то нямаше да бъде факт, ако нямаше добрата воля, желанието на инвеститора и поетите ангажименти от страна на ръководството на общината. Още със стартирането на управленския си мандат ние заложихме като една от приоритетните ни цели превръщането на община Панагюрище в привлекателно място за живеене и притегателен център за инвестиции, иновации и работа, в един нов модерен спортен център. С изграждането на спортното съоръжение идеята е тук да се привлекат спортни отбори, които да провеждат своята подготовка, а Панагюрище да се утвърди като дестинация за провеждане на спортни мероприятия от национален, европейски, а защо не и от международен мащаб!”

Председателят на Общински съвет – Панагюрище г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева емоционално пожела “На добър час” на строителството.

В словото си преди първата копка изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков подчерта, че изграждането на новата зала е сбъдване на една повече от 30-годишна мечта на панагюрци, в това число и негова. Това е инвестиция в здравето на младите, както и на всички жители на общината, а освен това е благодарност към стотиците славни панагюрски спортисти, треньори и деятели. Той пожела успех на изпълнителя „ГБС – Пловдив” АД, както и на дружеството инвеститор.


По стар български обичай кметът на община Панагюрище Никола Белишки плисна менче с вода и здравец, а изпълнителният директор на “Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков разби бутилка шампанско в машината, която направи първата копка на обекта.

Инвеститор на обекта е дружеството „Спорт Инвест Панагюрище” ООД, в което партньори са Община Панагюрище и „Асарел- Медет” АД. Прогнозната стойност на инвестицията е над 10 милиона лева, а според разработения линеен график обектът ще отвори врати през 2014 година. Очаква се новата спортна зала да е едно от най-модерните съоръжения в България. При предварителната подготовка на проекта е ползван опитът на екипите, реализирали и стопанисващи в момента столичната зала „Арена Армеец” и самоковската „Арена Самоков”. При проектирането на панагюрската зала са проучени специфичните изисквания на международните федерации по десетки видове спорт, което гарантира възможността в бъдеще Панагюрище да приема дори европейски и световни първенства.