Идентификация



Отличията за учител и творец на годината за община Панагюрище ще бъдат връчени на 23 май Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Отличията за учител и творец на годината на община Панагюрище за 2012 година ще бъдат връчени на 23 май от 18:00 часа в Театър Дом–паметник по време на тържествения концерт по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празничният концерт се организира от Община Панагюрище. В него участие ще вземат колективи при Обединен детски комплекс – Панагюрище.

Тази година отличието „Учител на годината в предучилищно възпитание“ ще получи Ангелина Стойковска – преподавател по музика в предучилищно възпитание в Обединено детско заведение „Райна Княгиня“. Призът за учител на годината начална училищна степен (1-4 клас) ще получи Богдана Иванова-Шишкова – старши учител начален етап на основно образование в Основно училище „проф. Марин Дринов“. Златка Парпулова, старши учител по география в Основно училище „20-ти април“, ще получи наградата за „Учител на годината прогимназиална степен на обучение“ (5-8 клас). Като „Учител на годината гимназиална училищна степен“ за 2012 година ще бъде отличена Красимира Василева-М Бай, преподавател по български език и литература в Професионална гимназия по информационни технологии, мениджмънт и туризъм, град Панагюрище.

В категорията „Творец на Панагюрище“ за цялостен принос към бъдещето на града ще бъдат връчени две награди. Едната е за Дида Гемиджиева, член на Съюза на свободните писатели в България, автор на поредица от книги – поезия за деца, лирика, поетична митология и разкази, активен участник в културния живот на Панагюрище и с юбилей – 70-годишнина през 2012 година. Втората награда е за Андрея Манев – художествен ръководител и диригент на духов оркестър “Делчо Радивчев”, който през 2013-та навършва 75 години.

Наградата за “Творец на годината” ще получи Николай Радулов – художник с постоянни участия в изложби и богата художествено-творческа дейност през 2012 година.