Идентификация



СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ ЗА 12 ГОДИШНИТЕ ХАНДБАЛИСТКИ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

 

На 18 и 19 май в Панагюрище се проведе ДЪРЖАВНИЯТ ФИНАЛ за момичета – 12 години.


Хандбален клуб „Панагюрище“ игра в група с отборите на „Бъки“ - Габрово и „Опака“ - Опака. Първата среща загуби от „Бъки“, но във втората среща момичетата намериха сили да се преборят с отбора на „Опака“. Като втори отбор в А група ХК „Панагюрище“ се изправи на полуфинал срещу първия отбор от Б група – „Ники спорт“ от Сливница. Панагюрските хандбалистки изиграха най-силния си мач за сезона. С превъзхождащата си игра над противника и с победата в полуфинала те си подсигуриха медалите.

На финала Панагюрският тим отново срещна Габрово, като победител от другия полуфинал. В този мач момичетата от „Бъки“ отново доказаха класата си и завоюваха златото. За панагюрските съкровища останаха СРЕБЪРНИТЕ МЕДАЛИ. Това е изключителен успех за тези малки хандбалистки, в които има голямо бъдеще.


Стиляна Добрева – състезателка на ХК „Панагюрище“, бе наградена с две отличия -НАЙ-ПОЛЕЗЕН СЪСТЕЗАТЕЛ и НАЙ-ДОБЪР РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ. Треньорката Любка Карагьозова благодари на своите възпитанички за медалите и им пожела да тренират още по-усърдно.

На всички състезателки от ХК „Панагюрище“, на момичетата от секретарския апарат,  на момичетата, носещи табелките на отборите при откриване на състезанието бяха раздадени тениски, подсигурени от АСОЦИАЦИЯТА НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ в Панагюрище. Ръководството на ХК „Панагюрище“ благодари на Винарска изба „Румелия“ за предоставените подаръци, с които бяха наградени седемте хандбалистки от "ЗВЕЗДНИЯТ ОТБОР". Треньорите и състезателките благодарят на Кметския екип в лицето на заместник-кмета г-н Георги Павлов, който въпреки натоварената си програма удостои с присъствието си този форум.
Малките панагюрски хандбалистки и в двата дни бяха подкрепяни от своите родители и по-големи хандбалистки. За медалите получиха торта и натурални сокове, закупени от бившите панагюрски хандбалистки Надежда Шишкова, която сега играе в Кипър, Димитричка Бистрекова – младши разследващ полицай и член на УС на ХК „Панагюрище“ и Стоянка Келешева - бивша състезателка на „Локомотив“, Варна.

Състав на вицешампионките: Стиляна Добрева, Станислава Чакърова, София Пашова, Мария Маслева, Петя Мангова, Бонислава Панайотова, Марина Чардакова, Габриела Костуркова, Валентина Банска, Василена Кекова, Мария Врагова, Катрин Чочева, Стоянка Варадинова, Цветелина Спасова.


КЛАСИРАНЕ:
1.ХК „БЪКИ“ – гр. Габрово
2.ХК „ПАНАГЮРИЩЕ“ – гр. Панагюрище
--------------------------
3.ХК „ХАСКОВО“ – гр. Хасково
4.ХК „НИКИ СПОРТ“ – гр. Сливница
5.ХК „ОПАКА“ - гр. Опака
6.ХК „ЕТЪР“ - гр. Велико Търново