Идентификация



17 май - Национален ден на спортиста и Международен ден на предизвикателството Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

Светът отбелязва  датата 17 май като Международен ден на предизвикателството, а България – като Национален ден на спортиста и професионален празник на работещите в сферата на физическото възпитание и спорта.

По повод празника, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки отправя поздрав до всички спортисти, треньори и деятели на спорта:

“Сърдечно Ви поздравявам по повод 17 май - Националния ден на спортиста.

С чувство на гордост и уважение пред неуморния Ви труд в спортните зали, на площадките и на стадионите, изказвам своята благодарност към Вас, за това че всяка година Вие утвърждавате община Панагюрище като един от водещите спортни центрове в страната ни.

Общината ни има своята завидна спортна история, своите слава и постижения, своите златни медали и почетни отличия в различни дисциплини именно благодарение на поколения спортисти, треньори и деятели на спорта.

Вие сте днешното поколение спортни надежди на община Панагюрище. Нека спортният дух, амбицията и всеотдайността Ви водят към покоряване на нови върхове! Нека новите Ви спортни постижения издигат славата на Панагюрище на национално и световно ниво!”

 


Седмица по-рано – на 10 май, Хандбален клуб “Панагюрище” отбеляза Деня на българския спорт. В горещия следобед на хандбалната площадка на стадиона се събраха около 60 малки и големи хандбалистки. Най-малките изиграха две демонстративни срещи.

Гости на проявата бяха заместник-кметовете на общината Галина Матанова и Георги Павлов, родители и приятели на състезателките от клуба. Всички момичета получиха сувенири от ръководството на спортния клуб. По утвърдена от миналата година традиция, на този ден ХК “Панагюрище” изпрати своите абитуриентки, които тази година са четири – Стефка и Петя Цветанкови, Надежда Шилева и Диляна Пърлева.

Последно променен на Петък, 17 Май 2013 08:08