Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
Пресконференция по проект “Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания, гр. Панагюрище” Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

В Община Панагюрище се проведе пресконференция във връзка със стартирането на строително-монтажните работи по проект “Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания, гр. Панагюрище” по договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-12/2011/052. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Пресконференцията бе открита от кмета на общината Никола Белишки. Присъстваха екипът по проекта, фирмата изпълнител и фирмата, осъществяваща строителния надзор. Координаторът по проекта Галя Тодорова представи общата и специфичните му цели, какви дейности включва и какви са очакваните резултати при реализирането му.


Общата цел на проект “Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания, гр. Панагюрище” е да се подобри качеството на социалните услуги в общината Панагюрище, чрез изграждането на нова, отговаряща на съвременните изисквания и стандарти и адекватна на нуждите социална инфраструктура, която заменя институционалната грижа. Изграждането на ЦНСТ е основна стъпка в процеса на деинституционализация, гарантираща, че при планирането и предоставянето на социални услуги за деца с увреждания водещо значение имат техните интереси и потребности.

Специфичните цели на проекта са изцяло насочени към реализация на адекватни мерки и дейности за: изграждане на съвременна социална инфраструктура (ЦНСТ) за предоставяне на услуги от резидентен тип в община Панагюрище; предоставяне на социални услуги от семеен тип за деца и младежи с увреждания от специализирани институции, които да отговарят на техните нужди, потребности и интереси; създаване на среда, близка до семейната, която да води до предотвратяване рисковете на социалното изключване и осигурява възможност за развитие потенциала на всички настанени в Центъра деца; извеждане на децата, настанени в специализирани институции от интернатен тип и осигуряването на подходящи условия и възможности за самостоятелен живот и пълноценно участие в обществения живот.


Проект “Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания, гр. Панагюрище” с бенефициент Община Панагюрище е на обща стойност 764 785,44 лева – европейско финансиране, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Началната дата на проекта е 20 март 2012 година (датата на подписване на договора) и е с продължителност 24 месеца, т.е. до 20 март 2014 година.

Последно променен на Четвъртък, 09 Май 2013 08:19