Идентификация



Учител на годината 2024 -Предучилищно образование
 
Учител на годината 2024 - Начален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Учител на годината 2024 - Средно образование
 
Творец на Панагюрище - 2024
 
За поредна година изложба “Червен, червен Великден” в църквата “Св. Въведение Богородично” Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

В църквата “Свето Въведение Богородично” се състоя изложбата “Червен, червен Великден”, която се организира всяка година по идея на църковното настоятелство, инициирана от протойерей Атанас Манолов и в партньорство с Община Панагюрище.

В изложбата взеха участие 322 деца от Обединен детски комплекс – Панагюрище и от всички детски градини и училища в общината. Най-масово бяха представени основните училища “20-ти април”, “Проф. Марин Дринов” и “Свещ. Н. Иванов”, съответно с по 120, 91 и 50 експоната.

 

Изложбата беше открита на Велики петък от Нора Кунчева, директор на Дирекция “Образование, култура и социални дейности” на Община Панагюрище, в присъствието на кмета Никола Белишки и заместник-кмета Галина Матанова. Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия протойерей Атанас Манолов приветства присъстващите с прочувствено слово, след което награди всички участници  в конкурса с икони. Община Панагюрище отличи по шест деца във всяка една от категориите на конкурса със сувенири с великденска тематика и шоколади. Всички детски градини получиха награди за участие. За първа година те участваха в конкурса не с пролетна композиция, а с боядисани яйца с природни материали. Експонатите бяха разделени в следните категории: най-интересна техника за боядисване на яйца; икона, изрисувана върху яйце; великденска картичка; икона върху дърво.

 


Последно променен на Четвъртък, 09 Май 2013 11:15