Идентификация



В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ОБЕКТИТЕ ВКЛЮЧЕНИ В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНАТА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В заседателната зала в сградата на Общинска администрация се проведе работна среща за обсъждане необходимостта от актуализиране на обектите включени в Инвестиционната програма на община Панагюрище, във връзка с обявената процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско възстановяване“ BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“ и получено  писмо с указания от Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“.

В работната среща взеха участие заместник-кметовете на община Панагюрище г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов, председателят на Постоянната комисия по териториално и селищно устройство към Общински съвет-Панагюрище г-жа Радка Кроснарова, секретарят на община Панагюрище г-жа Таня Ненкова, представители на Общинска администрация, Местна инициативна група „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ и здравният медиатор г-жа Боянка Врагова.

Инвестиционната програма на Община Панагюрище „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие на гр.Панагюрище “ е подадена на 29.01.2016 година. След извършен преглед на проектните предложения от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ е необходимо да се актуализира основния и резервния списък на обектите от Инвестиционната програма.

В рамките на работната среща бе представен и проект на актуализиран основен и резервен списък към Инвестиционна програма по инвестиционни приоритети, както следва:

Основен списък:

Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“ – с 25% от общия размер на финансовия ресурс:

- Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в зона на публични функции с висока обществена значимост и зона със преобладаващ социален характер;

- Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в сградата на Община Панагюрище, пл. „20-ти Април“, кв.98,УПИ 1-2635.

Инвестиционен приоритет „Градска среда“ – с 30% от общия размер на финансовия ресурс:

- ул. „Райна Княгиня“, ул. „Стоил Финджеков“, ул. „Искрьо Мачев“, ул. „Орчо Войвода“, ул. „Петър Горанов“, ул. „Делчо Уливиеров“, ул. „Георги Бенковски“, бул. „Пятигорск“, ул. „Цар Освободител“, ул. „Макгахан“, ул.  „Георги Бозаджиев“, ул. „Петко Мачев“.

Инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура“ – с 40% от общия размер на финансовия ресурс:

- Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции - ЦДГ  „1-ви юни“, ОДЗ „Райна Княгиня“, ОДЗ „Райна Княгиня“ /филиал/, ЦДГ „Пролет“, ОДЗ „Звънче“;

- Благоустрояване и паркоустрояване на прилижащите площи към ОУ „20-ти април“;

- Благоустрояване и паркоустрояване на прилижащите площи към СОУ „Нешо Бончев“, създаване на достъпна среда;

- Благоустрояване и паркоустрояване на прилижащите площи към ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“ – с 5% от общия размер на финансовия ресурс:

- „Център за работа с деца на улицата - реконструкция и преустройство на сгради  с идентификатори №55302.501.4344.1 и №55302.501.4344.4“.

 

Резервен списък:

Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“

- Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и създаване на достъпна среда в сградата на Районно управление „Полиция“ – Панагюрище и Районна служба „ Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инвестиционен приоритет „Градска среда“:

- Благоустрояване и паркоустрояване на междублокови пространства, рехабилитация на съществуващи спортни и детски площадки  на ул. „Делчо Cпасов“, ИН 501.4646;

- Обновяване, благоустрояване и паркоустрояване на междублокови пространства на жк. „Оптикоелектрон – І“, ИН 501.4625 по КК;

- Рехабилитация на Градски парк и зелени площи в град Панагюрище, изграждане на скейт площадка, амфитеатрална сцена, крайречна алея и въвеждане на система за видеонаблюдение.

От включилите се в работната среща, всички подкрепиха актуализацията на основния и резервния списък към Инвестиционна програма,  която ще се представи за одобрение пред Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“.