Идентификация



Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Вече е ясна финалната десетка в класацията „Спортист на годината“. Това стана по време на вчерашното заседанието на Постоянната комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ при Общински съвет - Панагюрище, на което бяха обобщени резултатите от гласуването. Право на глас имаха Асоциацията на спортните клубове – град Панагюрище, членовете на образователната комисия, ресорният заместник-кмет г-жа Галина Матанова и панагюрските медии.

Спортист на годината е пилотът Любен Каменов.

Треньор на годината е Танчо Калпаков – треньор на Футболен клуб „Оборище“.

Отбор на годината е Футболен клуб „Оборище“.

От множеството спортни отличия през 2015 година, в класацията „Спортист на годината“ бяха отличени:

Спортист номер 1 за 2015 година - пилотът Любен Каменов.

Любен Каменов печели първо място в генералното класиране, първо място в група Е макс и рекорд на трасето на планинско „Българка“ – град Сливен; първо място в генералното класиране и първо място в група Е макс на планинско „Шумен“; първо място в генералното класиране, първо място в група Е макс и рекорд на трасето на планинско „Осогово“ – град Кюстендил; първо място в генералното класиране, първо място в група Е макс и рекорд на трасето на планинско „Шипка“; второ място в група Е макс в планинско „Рехберг“ – Австрия; второ място в генералното класиране на първи манш, първо място в генералното класиране на втори манш и рекорд на трасето на планинско „Ранка“ – Румъния.

Спортист номер 2 за 2015 година - Йоана Пишмишова.

Йоана Пишмишова е бронзова медалистка от Европейското първенство по самбо, шампион на България, носител на сребърен медал на Държавно първенство по самбо.

Спортист номер 3 за 2015 година - Георги Нетов.

Георги Нетов е футболист нападател в мъжкия отбор на Футболен клуб „Оборище”. Оказал съществен принос за влизане на Панагюрския отбор в професионалния футбол от “В” в “Б” /професионална/ група. Вкарва първия гол в професионалния футбол за Панагюрище, 2 гола в първенство и 10 асистенции. Общо 8 вкарани гола за 2015 година.

Спортист номер 4 за 2015 година – хандбалистката Йорданка Тодорова от Хандбален клуб „Панагюрище“.

Йорданка Тодорова е национална състезателка, участвала в отбора на 19-сет годишни девойки в Европейска квалификация; шампионка на България по плажен хандбал за жени на Държавно първенство; четвърто място на Държавния финал с отбора на 19-сет годишните девойки; голмайстор с 66 отбелязани гола; четвърто място на Купа България с отбора на 19-сет годишните девойки; осмо място в „А“ РХГ с отбора жени; седмо място на Купа България с отбора жени.

Спортист номер 5 за 2015 година – лекоатлетката Лушка Кокотанекова от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“.

Лушка Кокотанекова печели второ място на Държавно първенство в зала 1500 метра /младша възраст/; второ място на Държавно първенство в зала 3000 метра /младша възраст/; трето място на Държавно първенство на открито 3000 метра /младша възраст/; второ място на планинско бягане; второ място на Държавно първенство на открито /старша възраст/; Трето място на крос 4000 метра. Лекоатлетката е участник в Националния отбор за девойки старша възраст, класирали се на трето място. Завоювала единадесето място на Европейско първенство по планинско бягане за девойки младша възраст.

Спортист номер 6 за 2015 година – състезателката по тенис на маса Кръстина Иванова от Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“.

Кръстина Иванова печели златен медал - индивидуално, златен медал – девойки и сребърен медал – смесени двойки на Републиканско първенство по тенис на маса до 12-сет годишна възраст; пето място – индивидуално, седмо място – двойки, трето място – смесени двойки в Републиканско първенство до 15-сет годишна възраст; пето място – индивидуално, трето място – двойки, седмо място – смесени двойки, второ място – отборно на Балканиада до 15 годишна възраст; участва в Европейско първенство до 15-сет годишна възраст.

Спортист номер 7 за 2015 година – състезателката  по тенис на маса Десислава Ботева от Спортен клуб „Панагюрище“.

Десислава Ботева е бронзов медалист на двойки при девойки до 21-на годишна възраст; основен играч в отборните първенства: пето място Висша лига жени, сребърен медал при девойки до 21-на годишна възраст, бронзов медал при девойки старша възраст.

Спортист номер 8 за 2015 година – таекуондистът Илчо Машев от Спортен клуб „Один“.

Илчо Машев е Държавен шампион на форма и на спаринг по таекуон-до – деца; класиран 4-7 място на Европейско първенство по Таекуон-до; шампион на спаринг на турнирите „България оупън“ – Благоевград и „Багатур“ – Стара Загора; шампион на турнира „Хърватска оупън“ – Хърватска‘2015; вице държавен шампион по кик бокс за 2015 година – стил лайт контакт.

Спортист номер 9 за 2015 година – атлетът Даниел Немски от Клуб по лека атлетика „Оборище“.

Даниел Немски е вицешампион на България; сребърен медалист на Държавно първенство по овчарски скок на открито за 16-сет годишни; бронзов медалист на Държавно първенство по овчарски скок на закрито до 16-сет годишна възраст.

Спортист номер 10 за 2015 година – джудистът Никола Петкански от Спортен клуб „Бойни спортове“.

Никола Петкански е шампион на България; сребърен медалист на Държавно първенство по джудо до 16-сет годишна възраст; спечелени три златни медала на Международни турнири по джудо; златен медал на Държавно първенство по самбо до 16-сет годишна възраст. Никола Петкански е и национален състезател.

Единодушно за „Отбор на годината“ бе избран Футболен клуб „Оборище“, а треньор на 2015 година стана старши треньорът на клуба Танчо Калпаков.

Носител на „Спортен икар“ е европейският вицешампион по самбо при юношите Иван Хърков.

Официалната церемония „Спортист на годината‘ 2015“ ще се състои на 12 януари 2016 година. Освен спортистите, които намериха място в  Топ 10, отличия ще получат редица панагюрски спортисти с високи постижения през годината, спортисти ветерани и такива, прославящи името на Панагюрище.

Последно променен на Вторник, 29 Декември 2015 09:50