Идентификация



Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище бе домакин на събитието „сБЪДнИ ПРОМЯНАТА“ в Панагюрище, организирано от Фондация „Заедно в час“.

На 9 декември от 17:30 часа, в Сесийна зала в сградата на Общинска администрация се проведе форум, чрез който фондация „Заедно в час“ събра на едно място проактивни хора от различни сфери на обществения живот, за да изразят мнението си как образованието може да бъде подобрено.

„Заедно в час“ е неправителствена организация, част от международната мрежа за разширяване на образователните възможности Teach for All, която обединява организации в над 35 държави на 5 континента. Фондацията подготвя и подкрепя мотивирани способни хора, които стават учители в български училища за период от 2 години и продължават да работят за образователна промяна в дългосрочен план. Учителите от „Заедно в час“ не само преподават знания и умения в класната стая. Тяхната работа е и будителска – да събудят и повишат желанието за успех на своите ученици, да ги накарат да повярват, че те могат да постигнат всичко, стига да искат, да разгърнат потенциала на всяко дете и да му помогнат да гледа по-смело в бъдещето.

Във форума „сБЪДнИ ПРОМЯНАТА“ в Панагюрище взеха участие заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Галина Матанова, директор дирекция „Образование, култура, социални и младежки дейности“ в Община Панагюрище г-жа Нора Кунчева, директорът на СОУ „Нешо Бончев“ г-жа Веска Барова, учители и ученици.

Организаторите от Фондация „Заедно в час“ избират форумът да се проведе в Панагюрище предвид успешното партньорство до момента с Община Панагюрище.

По време на дискусията г-жа Веска Барова, директор на СОУ „Нешо Бончев”, разказа за решението да станат партньори на „Заедно в час“ и сподели  своите впечатления от учителите, които са назначени в училището по тази програма.

Своят опит споделиха Теодора Вавова, преподавател по география в Костинброд и нейната ученичка Ради. Теодора всъщност е работила като учител и преди да стане част от общността на Заедно в час, но както тя самата сподели - кандидатствала е, защото се припознава с ценностите на програмата и чрез нея е получила нужната подкрепа, за да бъде възможно най-ефективна в класната си стая.

Последва дискусия във формат „Световно кафене“, с цел всички гости да споделят гледната си точка по ключови въпроси, свързани с подобрение на образованието.

„Промяна на образованието е възможна само ако има постоянен диалог между всички заинтересовани страни – образователни институции, родители, ученици, бизнес, неправителствен сектор и други, сподели заместник-кметът г-жа Галина Матанова и изказа специални благодарности към Фондация „Заедно в час“ за доброто сътрудничество.