Идентификация



Днес официално бе даден старта на автомобилното състезание по планинско изкачване "Панагюрище 2015" Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Заместник-кметът "Стопански дейности" на Община Панагюрище г-н Георги Павлов днес официално даде старта на Десетото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване "Панагюрище 2015", което е V кръг от Националния шампионат. На старта тази година застават 31 състезателя.

file icon pdf Списък на участниците в състезанието


Автомобилните пилоти бяха приветствани от директора на състезанието Маньо Манчоров. С минута мълчание бе почетена паметта на трагично загиналия миналата седмица пилот Тодор Славов. Заместник-кметът на общината Георги Павлов пожела успешен старт, безаварийно финиширане, спазване на правилата за движение и спортсменски дух, след което даде и официален старт на надпреварата.

Откриването на десетото юбилейно издание на автомобилното състезание се извърши на паркинга и портала на "Оптикоелектрон Груп" АД, мястото където преди десет години за първи път то е стартирало в Панагюрище.

Тренировките в три манша започват в 16:20 часа на трасето на служебен път "Асарел-Медет" АД. Утре - 5 юли, в 10:00 часа ще бъде старта на състезанието. Веднага след третия манш, на портала на "Оптикоелектрон Груп" АД, ще се състои награждаването на победителите.


Участниците в състезанието залепиха на автомобилите си стикери с призив "да пазим децата на пътя" и лика на 6-годишния Петьо Гевечанов. По инициатива на генералния спонсор "Асарел-Медет" АД за безопасно шофиране, подкрепена от Община Панагюрище, състезанието се провежда под мотото "Пази живота".

Автомобилното състезание се финансира от Община Панагюрище и подкрепата на генералния спонсор "Асарел-Медет" АД и спонсорите "Оптикоелектрон Груп" АД, "Ковекс" ООД /Винарска изба "Румелия"/ и "Макро Вю Ендоскопи Оптик" АД. Медийни партньори са "Оборище" ЕООД, ПИА НЮЗ, в. "Време 2001", в. "Още ПЛАМ" и сайта www.oshtepan.com.

Последно променен на Събота, 04 Юли 2015 15:58